Бягаща пътечка под бюрото – новият хит при IT специалистите

Работата от вкъщи и липсата на движение през последните години създадоха нова спорта мода

Бягаща пътечка под бюрото – новият хит при IT специалистите | StandartNews.com

IT специалистите винаги са били свързвани с това, че прекарват твърде много време на бюро пред своя компютър. През последните две години тази тенденция се засили, защото мнозина от тях правят това от домовете си. По този начин движението им става още по-малко. Други професии изпитват същите проблеми, но вероятно заради любовта си към джаджите, именно от IT специалистите идва новата мода – бягаща пътечка, разположена под работното бюро.

Според специалисти този вид фитнес уреди могат да променят ситуацията към добро. Това важи най-вече в случаите на комбинация с популярните вече ортопедични бюра, чиято височина се променя, така че през деня човек да може да променя позата си и дори да работи без стол. В мрежата вече се предлагат все повече бягащи пътечки от този тип. Специално създадени без дръжки и абсолютно равни, те са лесни за съхранение, изискват много малко място за използване и бързо се настройват и прибират.

Специалисти изчисляват, че ако човек ползва пътеката редовно, то тя може да замени почти напълно нуждата от ежедневен спорт. Така всеки, работещ на бюро, може да прави от 150 до 300 минути упражнения с умерена интензивност на седмица. Според проучване от 2014 г. в The Lancet, извървяването на допълнителни 2000 стъпки на ден (само около 20 минути бързо ходене) може да намали риска от сърдечно-съдови проблеми с 10% и да намали риска от проблеми с кръвната захар с 25 процента.

Всичко това прави разполагането на бягаща пътечка под бюрото и използването ѝ по време на работа с доказана полза. Стига занятието на човек да го позволява, това не е лош начин да се поддържа все пак някаква физическа активност.

A тук ще намерите още технологични новини!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай