Blue Origin ще изведе дъщерята на Алън Шепърд в космоса

Мисията е насрочена за 9 декември

Blue Origin ще изведе дъщерята на Алън Шепърд в космоса | StandartNews.com

Частната компания Blue Origin обяви, че следващият ѝ полет ще се състои след броени дни - на 9 декември. По-интересно обаче е, че ракетата New Shepard ще изведе дъщерята на Алън Шепърд в космоса.

 

Припомняме, че Алън Бартлет Шепърд е американски астронавт, който през 1961 г. става първият американец, пътувал в космоса. Десет години по-късно, той става и петият човек, стъпил на Луната, като командир на Аполо 14.

 

Лора Шепърд Чърли ще се качи на борда заедно с още петима пътници. Сред тях е и ководещият на Good Morning America Майкъл Страхан. Другите пътници са шефът на Voyager Space Дилън Тейлър, инженерът и инвеститор Евън Дик, експертът по рисков капитал Лейн Бес и детето му Камерън Бес, което пък ще бъде първият стриймър от Twitch, който ще излети в космоса.

 

Стартът на мисията е насрочен за 10 часа сутринта местно време, като предаването на живо на уебсайта на Blue Origin ще започне 90 минути по-рано. Този 19-ти полет на New Shepard може да се счита за утешителна награда след неуспешния иск на компанията на Ричард Брансън, оспорващ договора на НАСА за лунен апарат със SpaceX, коментират специалисти.

 

Още новини от света на технологиите са достъпни в рубрика Технологии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай