Български стартъп помага на онлайн магазините по света да печелят повече от съществуващите си клиенти

Приложението Rush повишава приходите на Shopify – базираните сайтове и вече има над 2700 клиента от целия свят

Български стартъп помага на онлайн магазините по света да печелят повече от съществуващите си клиенти | StandartNews.com

Приложението Rush повишава приходите на Shopify – базираните сайтове и вече има над 2700 клиента от целия свят

 

Електронната търговия е един от най-динамично развиващите се дигитални сегменти в пост – ковид ерата. Нови онлайн магазини възникват на практика на ежедневна база, конкуренцията в повечето ecommerce браншове е изключително сериозна и става все по-трудно един сайт да се открои в очите на клиента, да го мотивира за покупка и след това да запази отношенията си с него.

Българският стартъп Rush е създаден да реши тези проблеми за милиони електронни магазини, изградени на платформата Shopify – една от най-широко разпространените системи за онлайн продажби. Приложението, разработено от българския екип, позволява на сайтовете, работещи с тази платформа, да увеличат своите средни приходи от един клиент (т.нар. ARPU – Average Revenue Per User) и това вече е накарало над 2700 онлайн магазини по света, включително и големи брандове, да изберат Rush.

Какво е Shopify?

Това е бързо – развиваща се платформа за електронна търговия, на която към момента работят над 4 100 000 онлайн магазини на практика във всички сегменти на търговията. Тя е предпочитана от много търговци, заради своя интуитивен интерфейс и разнообразни инструменти за създаване, персонализиране и управление на магазини, включително лесно добавяне на продукти, управляване на инвентара, обработване на плащания, проследяване на поръчки и доставки, комуникация с клиентите и т.н.

Shopify е интегрирана с популярни доставчици на платежни и куриерски услуги, и разполага с добре развита екосистема от теми и разширения (приложения, плъгини), добавящи допълнителни функционалности към магазините. Платформата е много лесна за използване, позволявайки на хора без сериозни технически познания да си създадат магазин и да започнат да продават бързо. Освен това тя предлага хостинг на свои сървъри, което означава, че потребителите не трябва да се притесняват за този аспект от поддръжката на своите сайтове. В добавка Shopify гарантира и висока степен на сигурност, включително SSL криптиране и защита от различни видове атаки и измамни дейности.

Тези предимства правят платформата предпочитана от огромен брой търговци по света, а българската стартираща компания Rush – много добре позиционирана да увеличи продажбите на всички тях.

Какво предлага Rush?

Българският стартъп е разработил едноименното приложение за Shopify магазини, позволяващо на техните собственици да повишат своите приходи от клиентите, които вече са направили поръчка. За целта приложението подобрява комуникацията с тях в последващия период на проследяване на доставката на вече поръчани продукти.

Проектът неотдавна получи финансиране от инвестиционния фонд Eleven Ventures и привлече на позицията Главен изпълнителен директор Марио Пешев – дългогодишен предприемач, разработчик на софтуер, обучител и автор, специализиран в областта на уеб разработката. С дългогодишния си опит от разработката на WordPress сайтове, приложения, както и от развитието на стотици големи проекти в Западна Европа и САЩ, включително и такива с милиони месечни посетители, той разполага с нужния опит и експертиза да ускори разрастването на ecommerce приложение като Rush.

Как да превърнем еднократните купувачи в повторни клиенти?

“Най-добрите възможности за нови продажби често се крият в комуникацията с досегашните доволни клиенти, които вече са избрали да направят покупка от вас. Именно тук се крият огромни възможности за растеж на онлайн магазините и подобряване на тяхната конкурентоспособност. След като са направили поръчка, между 93% и 96% от всички клиенти следят нейния статус онлайн, а 37% я проверяват всеки ден. Това, което правим в Rush, е да използваме тази ангажираност за да разширим възможностите за нови продажби на онлайн търговците“ - посочва Марио Пешев.

Приложението Rush вече е доказало своята ефективност, увеличавайки значително приходите на стотици сайтове, които го използват. То добавя препоръчани продукти направо в страницата за проследяване на предишна покупка, което увеличава прихода от съществуващите клиенти с между 2 и 7 процента. Следвайки философията на самата Shopify за лесна употреба, Rush също се инсталира много лесно и на практика се самообслужва.

Ефектът за търговците – хиляди долари допълнителни приходи

Благодарение на българското приложение големи международни онлайн търговци увеличават приходите си от съществуващите клиенти с десетки, а в някои случаи и със стотици хиляди долари. Компанията Roma Designer Jewelry например е добавила 50 000 щ. долара, използвайки Rush, а при Primal Harvest този показател е впечатляващите 166 000 щ. долара. Броят на клиентите вече доближава 3000, а с идването на Марио Пешев и неговата международна мрежа от уеб търговци, разработчици и партньори очакванията са растежът тепърва да се ускорява.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай