Биткойнът се срина. 3 причини

Причината според анализатори е новият вариант на COVID-19

Биткойнът се срина. 3 причини | StandartNews.com

Курсът на една от най-популярните криптовалути се срина в петък и достига нива от 55 000 щ. долара. Спадът е с над 7% само за ден и идва след сериозен ръст. В средата на месец ноември биткойнът успя да постави исторически рекорд, който изстреля валутата над границата от 60 000 щ. долара, но веднага след това цената ѝ започна да намалява.

Според анализа на пазара, биткойнът не е единственият засегнат. Наблюдава се сериозно понижаване на редица борсови индекси, а запознати твърдят, че причината е класическо действие за редуциране на риска у мнозина инвеститори. Възможно е спадът да е причинен от новината за новия вариант на коронавируса, открит в Ботсвана, Южна Африка и Хонконг, който може да заобикаля защитата от ваксина.

За спадът на биткойна има още няколко фактора, които със сигурност оказват влияние. Днес изтичат борсовите им опции на обща сума почти 3 милиарда щ. долара. Роля несъмнено има и официалното изявление на китайската Централна банка. Тя обяви, че ще започне да проследява криптовалутните транзакции, като за тази цел ще използва специализирана компютърна система.

Всичко от света на технологиите можете да следите в нашата специална рубрика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай