Artifact вече e достъпно без регистрация

Приложението е фокусирано върху новините

Artifact вече e достъпно без регистрация | StandartNews.com

Artifact, персонализираният четец на новини, създаден от съоснователите на Instagram, вече може да използва, без да се изисква регистрация. Миналия месец създателите на Instagram Кевин Систром и Майк Кригер разкриха най-новото си начинание, обещавайки, че приложението им за новини по-късно ще се развие, за да включва социални елементи, като възможността да обсъждате новините с приятели. Сегащното пускане премахва изискванията за списък с чакащи и телефонен номер, като въвежда първата социална функция на приложението и добавя контроли за обратна връзка за по-добро персонализиране на изживяването при четене на новини, наред с други промени.

Систром обяснява, че забавянето на публичното пускане не е само за генериране на потребителски интерес към следващото голямо нещо, но и защото основната технология изисква определено количество данни и определен брой хора, които я използват, за да предложат най-доброто изживяване. След няколко седмици от компанията вярват, че приложението е готово за по-голяма аудитория.

С днешното стартиране Artifact ще даде на потребителите повече видимост за техните навици за четене на новини с новодобавена функция за статистика, която показва категориите, които сте чели, както и последните статии, които сте чели в тези категории, плюс издателите, които сте били чете най-много. Но също така ще групира вашето четене по-тясно по конкретни теми. 

След време целта на Artifact е да предостави инструменти, които биха позволили на читателите да кликнат върху бутон, за да покажат повече или по-малко от дадена тема, за да контролират по-добре, персонализират и разнообразят своята емисия. 

Пускането на чисто ново приложение от основателите на Instagram, и по-специално такова, фокусирано върху новините, беше изненада - особено като се имат предвид трудностите при пускането на четец на новини тук в САЩ, където ще трябва да се конкурира с предложенията на технологичните гиганти, като Google News, Apple News и, разбира се - от предишния работодател на основателите - собствения News Feed на Meta. Последният се разви през годините от просто поток от актуализации на приятели, за да доставя новини и информация, и може би дезинформация, на милиарди потребители. Според данни от Pew Research , около една трета от възрастните в САЩ получават редовно своите новини от Facebook, което представлява предизвикателство за всяко ново стартиране на новинарския пазар.

Междувременно Artifact изглежда като нещо като базирана в САЩ версия на нещо като китайския Toutiao или японския SmartNews, като и двата използват алгоритми и технология за машинно обучение, за да създадат подбран набор от новинарски статии за всеки потребител въз основа на това как се ангажират с приложението на приложението съдържание.

Систром обаче твърди, че докато Artifact е подобен на тези други персонализирани четци на новини в смисъл, че всички те използват технологии за машинно обучение, за да доставят избраната от тях селекция от новини на отделни потребители, тук „дяволът е в детайлите“.

За Artifact отличителните характеристики няма да бъдат само технологията за машинно обучение, но и социалните функции, изградени от основателите, създали едно от най-популярните социални приложения до момента, както и инструменти за персонализиране, предназначени да помогнат за подобряване на изживяването с по-ясни обратна връзка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай