Apple продаде рекордните 9 милиона телефона за три дни

Apple продаде рекордните 9 милиона телефона за три дни | StandartNews.com

Купертино. Apple постигна нов рекорд и в рамките на три дни в края на седмицата продаде 9 милиона бройки от новите мождели на iPhone 5S и 5C. Компанията съобщи, че търсенето на 5S (5C е подобрена версия на вече съществуващ модел) е надхвърлило очакванията и доставките. След съобщението акциите на Apple поскъпнаха с 6%.

„Търсенето на новите модели е невероятно и вече продадохме първоначалните количества. Скоро магазините ще получат и нови доставки. Благодарим на всички за търпението, опитваме се да произведем достатъчно телефони за всички", каза изпълнителният директор на технологичния гигант Тим Кук.

iPhone 5S беше пуснат в продажба в петък сутринта и предизвика обичайната истерия и опашки сред феновете на марката. Анализатори обаче коментират, че за да постигне рекорда Apple е прибягнала и до ПР-трик.

„В предишни години новите модели можеше да се заявяват предварително. Но не и тази. Който иска телефон, трябваше да се нареди на опашката. Това разстрои потребителите, но пък и доведе до големи продажби", коментира пред Би Би Си специалистът по телекомуникации Джеф Кейгън.

Предишният рекорд на Apple е през миналата година, когато за уикенд компанията продаде 5 млн. апарата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай