Apple ще изисква от служителите си буустерна доза ваксина

Компанията задължава служителите си в цял свят да се ваксинират или да се подлагат на антигенни тестове за собствена сметка

Apple ще изисква от служителите си буустерна доза ваксина | StandartNews.com

Американската компания Apple този уикенд разпространи съобщение до всички свои корпоративни служители, както и до консултантите в магазините на компанията в цял свят. То недвусмислено гласи, че за да ходят на работа, от тях вече се изискват не само две дози ваксина, но и т. нар. бустерна трета доза. Като причина се посочва скокът в случаите на варианта Omicron.

„Поради намаляващата ефикасност на първичната серия ваксини срещу COVID-19 и появата на силно предаваеми варианти като Omicron, бустерната ваксина срещу COVID-19 вече е задължителна, за да се предпазите от тежко заболяване“. До това съобщение, разпространено във вътрешната мрежа на компанията, достигат американски журналисти. Всички служители на Apple, които не получат бустерни ваксини в рамките на четири седмици, ще трябва да преминават бързи антигенни тестове, преди да влязат на работното си място, считано от 15 февруари.

Американските работодатели се борят с нарастването на случаите на варианта Omicron в момент, в който мнозина от тях се подготвяха да се върнат в офисите след близо две години работа от вкъщи. Apple отложи тези планове за неопределено време, подобно на други големи технологични фирми.

Миналата седмица компанията-майка на Facebook – Meta съобщи на служителите си, че ще наложи слагането на бустерни инжекции за всички работници, когато кампусите в САЩ се отворят отново. Amazon пък предложи на складовите си работници по 40 щ. долара, ако получат бустер.

A тук ще намерите още технологични новини!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай