Apple реши проблема със загряването на iPhone 15 Pro и дори го направи по-бърз

Обновлението iOS 17.0.3 прави модела по-добър

Apple реши проблема със загряването на iPhone 15 Pro и дори го направи по-бърз | StandartNews.com

В отговор на многобройните оплаквания на собствениците на iPhone 15 Pro от прегряване преди ден Apple пусна актуализация iOS 17.0.3, целяща да реши проблема. Производителят подчерта, че прегряването е причинено от софтуерен бъг, а не от хардуерни недостатъци, и актуализацията няма да забави работата на смартфона. Първите тестове показаха, че това е така.

Много собственици на Apple iPhone 15 Pro и iPhone 15 Pro Max се оплакаха от прекомерно загряване на смартфоните след известно време на употреба - ефектът се проявяваше дори при такива прости задачи като сърфиране в интернет. Първоначално производителят призна, че прегряването е възможно при първоначалната конфигурация на iPhone, но по-късно призна, че необичайно високите температури се дължат на грешка в софтуера. Журналистите от 9to5Mac доброволно провериха ефективността на актуализацията - те проведоха тест Geekbench 5 на актуализирания iPhone 15 Pro Max.

Като еталонни показатели те взеха резултатите от бенчмарка, получени при iPhone 15 Pro веднага след пускането на смартфона в продажба: 2914 точки в едноядрения и 7199 точки в многоядрения тест. Непосредствено след инсталирането на iOS 17.0.3 моделът iPhone 15 Pro Max показа 2875 точки в едноядрения и 7006 точки в многоядрения тест. Журналистите отбелязват, че Geekbench 5 показва синтетични резултати, които зависят от различни фактори и показатели, включително температурата на процесора и нивото на батерията - когато батерията се изтощи, смартфонът забавя работата си, за да увеличи максимално живота на батерията. Затова те изчакаха още два часа, за да се охлади iPhone, и отново пуснаха Geekbench 5 - той показа 2941 точки в едноядрения и 7523 точки в многоядрения тест. От което 9to5Mac заключи, че актуализацията на iOS 17.0.3 наистина не забавя смартфона.

Apple обаче заяви, че приложенията Instagram и Uber все още могат да предизвикат прегряване на iPhone - проблем, който компанията сега се опитва да отстрани заедно с разработчиците на тези приложения.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай