Apple представи нов iPad Air

Таблетът получава M1 процесор и поддръжка на 5G

Apple представи нов iPad Air | StandartNews.com

Както се очакваше, Apple проведе презентация, на която бяха представени редица нови продукти за широката публика, включително третото поколение iPhone SE, което получи поддръжка на 5G. Заедно с това беше обявено и 5-ото поколение iPad Air, което получи фирмения процесор M1 на Apple, 12-мегапикселова камера с ултраширок ъгъл и поддръжка на 5G.

Таблетът е снабден с 10,9-инчов Liquid Retina дисплей с максимална яркост 500 cd/m² и поддръжка на HDR. Той е оборудван с 12МР предна камера. Съобщава се, че моделът поддържа функцията Center Stage, която помага на потребителя да остане в центъра на кадъра по време на видеоразговори.

Новият iPad е базиран на собствения процесор M1 на Apple. Според разработчиците той е с до 60% по-ефективен от чипа A14, използван в предишното поколение iPad Air. Освен това е два пъти по-бърз по отношение на графичния процесор.

За да обобщим, Apple M1 има мощен 16-ядрен Apple Neural Engine, 8-ядрен CPU и 8-ядрен GPU. Apple заяви, че новият iPad Air е по-бърз от всички конкурентни таблети и два пъти по-бърз от всички Windows-базирани лаптопи в този ценови диапазон.

iPad Air ще се предлага във версии с 64GB и 256GB памет. Дизайнът включва стерео високоговорители, както и конектор USB Type-C за бърз трансфер на данни. Устройството може да работи и в комуникационни мрежи от пето поколение (5G). Скенерът за пръстови отпечатъци Touch ID е интегриран в бутона за включване.

Подобно на своя предшественик, новият iPad Air е съвместим с Apple Pencil за 129 щ. долара и Magic Keyboard за 299 щ. долара. Той ще работи и с калъфите Smart Keyboard Folio и Smart Folio, съответно за 179 и 79 щ. долара. iPad Air ще се предлага в различни цветове на корпуса. Версията само с Wi-Fi ще струва 599 щ. долара, а моделът с 5G - 749 щ. долара. Продажбите ще започнат на 18 март.

Повече технологични новини може на намерите тук.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай