Apple е все по-близо до премиерата на самоуправляваща се кола

Компанията ще представи електрически модел за продажба до 2025 година

Apple е все по-близо до премиерата на самоуправляваща се кола | StandartNews.com

Според източници, близки до Apple, компанията е все по-близо до представянето на първия електромобил, който ще може да се движи без човешка намеса. Проект Титан, както вътрешно бе наречено начинанието, се подготвя от години. Преминал през много перипетии и обрати в разработката, днес той е по-близо до премиерата си от когато и да било, твърдят анализатори.

В Apple са приключили с по-голяма част от работата, необходима за новия персонализиран процесор на колата. Това е жизненоважен компонент за превръщането на проекта в реалност. Екипът вече е на етап, в който ще тества чипа върху цял автопарк от превозни средства в Калифорния, за да потвърди, че той може да осигури високо ниво на безопасност за останалите участници в движението.

Автономният електромобил на Apple за сега се описва като просторно превозно средство. Според появилата се информация до този момент, той трябва да е лимузина с голям дисплей вместо табло, подобен на iPad, разположен отпред. Няма да има волан, което означава, че Apple се насочва към него единствено в ролята му на наистина самоуправляваща се кола. Операционната система, работеща в нея, ще бъде много подобна на iOS. Проект Титан ще попадне в екосистемата от софтуер на Apple и пълноценно ще взаимодейства с другите елементи от нея.

Първият автомобил на Apple ще излезе от производствената линия през 2025 година. Когато това стане, компанията планира да го продава на физически лица.

Колкото до необходимата електрическа енергия, Apple не възнамерява да създава собствена система за зареждане. По-вероятно е компанията да го направи съвместим с наличните стандарти на пазара. Това е неочакван ход от страна на Apple, но добре дошъл за купувачите навсякъде по света.

Все още нищо не е потвърдено официално от компанията, която обаче не спира да наема автомобилни специалисти от традиционни марки като Мерцедес, Хюндай, Тесла и т.н.

За повече новини от света на технологиите, посетете нашата рубрика Технологии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай