Amazon обяви актуализирана версия на своята интелигентна количка Dash Cart

Тя решава проблема с чакането за каса

Amazon обяви актуализирана версия на своята интелигентна количка Dash Cart | StandartNews.com

Amazon обяви актуализирана версия на своята интелигентна количка Dash Cart – количка за пазаруване, която позволява на потребителите да сканират и плащат своите покупки, докато пазаруват, за да избегнат чакането на опашки на касата.

Оригиналната Dash Cart стартира през 2020 г. и Amazon бавно ги пуска в своите магазини за хранителни стоки Fresh и магазини Whole Foods Market. За момента те са все още са експеримент и новата количка Dash Cart ще бъде достъпна само в магазина на Whole Foods в Уестфорд, Масачузетс през следващите месеци.

Основната характеристика на количката е сензорна матрица, която използва захранвани с изкуствен интелект камери и скенери за баркод, за да идентифицира каквото и да поставите (или извадите) и да генерира касова бележка. Стемата е много бърза и разпознава артикулите почти веднага щом ги поставите в количката. Сензорният екран ви позволява да проверите колко сте похарчили, а вградената везна ви позволява да претегляте насипни храни.

Новата Dash Cart запазва същата основна функционалност с някои добавени надстройки. Количките тежат по-малко, но носят повече (удвояват капацитета си от две торби за хранителни стоки на четири).

От Amazon казват, че също така са подобрили живота на батерията на количките, което би трябвало да ги направи достъпни през целия ден.

Количките изглеждат полезни и са част от тенденцията за премахване на касите от супермаркетите и хранителните магазини като цяло (което води до спестявания от заплати за компаниите, но също така може да направи живота по-малко удобен за купувачите). Amazon, разбира се, вече преследва тази трансформация чрез своята технология Just Walk Out , задвижвана от AI камера. Но предполага се, че поставянето на тази технология в колички, вместо да се инсталира в гредите на магазина, може да е по-лесно на някои места.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай