Неделя,

Amazon използва електрически товарни велосипеди за доставки в Обединеното кралство

От: екип на Стандарт -
450
Amazon използва електрически товарни велосипеди за доставки в Обединеното кралство
A
A
A

Amazon стартира първия си „хъб за микромобилност“ в Обединеното кралство с цел да смени „хиляди“ замърсяващи камиони за доставка с електрически товарни велосипеди – и в някои случаи пеша. Проектът има за цел да помогне на Amazon да постигне целите си в областта на климата -  50% от доставките да са въглеродно неутрални до 2030 г.

Започвайки от лондонския квартал Хакни, компанията казва, че ще доставя 1 милион пакета годишно, използвайки пешеходни и електрически товарни велосипеди, в допълнение към доставките, които се извършват с електрически ванове.

Компанията вече управлява 1000 електрически микробуса за доставка в Обединеното кралство и има планове да представи нова гама микробуси, произведени от Rivian, в САЩ по-късно тази година (в зависимост от възможността на Rivian да изпълни тези поръчки).

Електрическите товарни велосипеди, особено тези, проектирани да изглеждат като мини-камиони, стават все по-популярни сред компаниите за доставка, които искат да подобрят екологичните си качества. FedEx също използва електрически велосипеди в Лондон, докато Domino's си партнира с Rad Power Bikes за доставка на пица в няколко града. UPS са използвани товарни велосипеди в Сиатъл. Германската компания за доставка DPD иска да използва тези мини-камиони, които всъщност са маскирани електронни велосипеди. В Ню Йорк електронните велосипеди се използват почти изключително от работници, доставящи храна.

Amazon не пусна никакви подробности за това, което наричат ​​своите „е - превозни средства“, въпреки че те приличат на мини-камионите, предложени за първи път от DPD,  проектирани от стартираща компания, наречена Eav, или на четириколесните превозни средства за доставка „eQuad“, използвани от UPS.

Но все още предстои да видим внедряване на карго електронни велосипеди в мащаб от която и да е компания за доставка. Ако Amazon действително изпълни обещанието си, тогава усилията на компанията за микромобилност в Обединеното кралство може да са първите.


Всички новини от категория Технологии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички