Alibaba представи свой модел на платформа за генеративен изкуствен интелект

Тя ще бъде интегрирана в приложението Tmall Genie

Alibaba представи свой модел на платформа за генеративен изкуствен интелект | StandartNews.com

Китайската Alibaba представи свой модел на платформа за генеративен изкуствен интелект, а технологията скоро ще бъде интегрирана във всичките й онлайн приложения. Това се случва на фона на набиращия все по-голяма популярност чатбот ChatGPT на OpenAI.

Чатботът на Alibaba е наречен Tongyi Qianwen. По време на представянето изкуственият интелект, базиран на технологията "голям езиков модел", изготви писма с покани, планира маршрути за пътувания и дори показа видео презентация със съвет към дамите, как да си изберат и закупят най-подходящите за тях гримове.

Първоначално Tongyi Qianwen ще бъде интегриран в DingTalk, онлайн приложение на Alibaba за комуникация и организация на работния процес в рамките на дадена компания или неправителствена организация. Чатботът може да бъде използван за обобщаване на бележки, водени по време на работни срещи, за създаване на служебни имейли и за изготвяне на бизнес предложения.

Платформата за изкуствен интелект ще бъде интегрирана и в друго онлайн приложението на Alibaba - гласовия асистент Tmall Genie.

След създаването на ChatGPT, редица китайски компании представят свои версии на платформи за изкуствен интелект или намекват, че разработват подобни технологии. Затова Китай планира да наложи регулации върху услугите, базирани на генеративен изкуствен интелект. Предложени са мерки, които имат за цел да "насърчат здравословното развитие и стандартизираното прилагане на генеративния изкуствен интелект". 

Очаква се проектът да бъде приет от китайското правителство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай