Airbnb въведе временна забрана за домашни партита и събития

Няма да има и опция за прием на повече от 16 души

Airbnb въведе временна забрана за домашни партита и събития | StandartNews.com

През 2020 г. Airbnb въведе временна забрана за домашни партита и събития, за да следва по-добре ограниченията за социално дистанциране с пандемията. Сега компанията казва, че е толкова доволна от резултата от забраната, че я прави постоянна и кодифицира правилата си.

„С течение на времето забраната на партита се превърна в много повече от мярка за обществено здраве“, казва компанията в публикация в блог. „Това стана основна политика на общността в подкрепа на нашите домакини и техните съседи.“

Забраната включва „всички разрушителни партита и събития“, с особен акцент върху събирания с открити покани (тези, които се рекламират в социалните медии) и имотите на „парти къщи“. Разрушителни партита и събития по същество се определят като тези, които привличат оплаквания от съседи. Airbnb казва, че е спряла акаунтите на около 6600 гости заради нарушаване на забраната за парти през 2021 г. 

Освен че прави забраната за парти постоянна, Airbnb вдига ограничението за заетост от 16 души, което също въведе през 2020 г. Компанията казва, че това е така, защото има много имоти, които могат удобно да приемат повече от 16 души и че много от тях са използва се за „семейни пътувания от няколко поколения и по-големи групи“. Тази конкретна промяна на политиката ще влезе в сила „през следващите месеци“, казват от Airbnb.

Дори преди пандемията Airbnb бавно променяше политиките си за партита. По-рано през 2020 г. той премахна филтър „подходящ за събития“ и опцията обявите да бъдат маркирани като „разрешени партита и събития“. Той също така забрани „парти къщи“ през 2019 г., след като петима души загинаха по време на събитие за Хелоуин с над 100 души в имот на Airbnb в Оринда, Калифорния.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай