Вторник,

Администрацията на Байдън обмисля потенциални мерки зa ChatGPT

От: екип на Стандарт -
450
Администрацията на Байдън обмисля потенциални мерки зa ChatGPT
A
A
A

Администрацията на Байдън обмисля потенциални мерки за отчетност за системите с изкуствен интелект (ИИ), тъй като възникват въпроси относно въздействието му върху националната сигурност и образованието.

ChatGPT, програма с изкуствен интелект, която наскоро привлече вниманието на обществеността със способността си да пише бързо отговори на широк кръг от запитвания, по-специално привлече вниманието на американските законодатели, тъй като се превърна в най-бързо развиващото се потребителско приложение в историята с повече от 100 милиона активни потребители месечно.

Националната администрация по телекомуникации и информация, агенция на Министерството на търговията, която съветва Белия дом относно телекомуникационната и информационната политика, иска  мерки, които могат да бъдат въведени, за да осигурят увереност, „че системите с изкуствен интелект са законни, ефективни, етични, безопасни и по друг начин надеждни“.

Миналата седмица президентът Джо Байдън каза, че технологичните компании трябва да носят отговорността продуктите им да са безопасни, преди да ги направят публични. 


Всички новини от категория Технологии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията