Acronis публикува своя ESG доклад 2022

Докладът очертава най-новите ESG цели на Acronis и представя нови мисии и инициативи за постигане на значителен успех в опазването на обкръжаващата ни среда

Acronis публикува своя ESG доклад 2022 | StandartNews.com

Докладът очертава най-новите ESG цели на Acronis и представя нови мисии и инициативи за постигане на значителен успех в опазването на обкръжаващата ни среда

 

Acronis, глобален лидер в киберзащитата, публикува своя Доклад за екологичното, социалното и корпоративното управление за 2022 г. (ESG). Задълбоченият доклад хвърля светлина върху усилията и програмите на компанията в областта на разнообразието, устойчивостта и общностното развитие, демонстрирайки ангажимента на организацията за устойчиво бъдеще и инвестиции в хората.

През 2021 година Acronis избра и обособи група служители, които да формират ESG комитета на Acronis и чрез него да насочват и развиват усилията за устойчивост на компанията. Ангажирана с разширяването на своите ESG инициативи да бъде климатично, ресурсно-ефективна и социално отговорна компания спрямо своите служители, потребители и общност, Acronis днес се гордее с постигнатите постижения.

“Acronis помага на доставчиците на услуги да модернизират решенията за сигурност и бекъп на своите клиенти чрез интегрирана киберзащита – и ние сме посветени на това да го правим по най-ефективния и най-устойчивия начин,“ каза Патрик Пулвермюлер, CEO на Acronis. “От ревизирането на енергийното потребление на нашите центрове за данни до осигуряването на разнообразна и приобщаваща работна среда, ние сме фокусирани върху дългосрочните ползи за нашите партньори и служители.”

Ключови изводи от ESG доклада на Acronis за 2022:

Дейта центрове за Acronis Cyber Cloud: през 2022 г. Acronis отвори 13 дейта центъра, с което общият им брой по света достигна 50. Acronis избира доставчиците на дейта центрове само след внимателно разглеждане на техните сертификации и съществуващи практики за енергийна ефективност. Центровете за данни на Acronis са нужни за обслужването на потребностите на бизнеса и потребителите, но компанията е наясно със значителното потребление на енергия, необходимо за целта, и с количеството на въглеродните емисии, които се отделят. Като част от своите ангажименти по линия на ESG да постигне по-висока енергийна ефективност, Acronis започна да използва PUE за оценяване на ефективността на доставчиците на своите центрове за данни като стъпка към постигане на климатична неутралност.

Доставчици: Acronis оцени своите топ 50 доставчици относно техните практики за устойчивост, използвайки стандартен въпросник, изследващ инициативите и целите им по линия на Компанията има честта да отчете, че не е открит какъвто и да било риск у тези компании, като 70% от доставчиците са публикували ESG доклади наскоро, а други оповестяват ESG инициативите си публично.

Устойчив мърчъндайз: през 2022 Acronis започна инициатива за използване на мърчъндайзингови продукти, произвеждани от екологични матерали, избягвайки употребата на пластмаса. Това е предотвратило изхвърлянето на 1 826 000 пластмасови бутилки — тоест 21 000 кг пластмаса — и попадането им в океана.

Възобновяема енергия: Acronis започна да изследва различни начини да помогне на партньорите си, особено на тези в развиващите се страни, да се насочат към проекти за възобновяема енергия и да ограничат нарастването на цените на електричеството. Като част от това усилие Acronis субсидира инсталирането на соларни панели в офисите на партньорите си в Нигерия, което в крайна сметка помага да се намалят ефектите от климатичните промени.

Хуманитарна помощ: Acronis е силно ангажирана с осигуряването на помощ за региони, страдащи от конфликти или природни бедствия. През 2022 г. компанията си партнира с неправителствени агенции, а служителите на Acronis станаха доброволци за подпомагането на семействата, пострадали от конфликта в Украйна.

Програма Acronis Cyber Foundation: програмата Acronis Cyber Foundation стартира преди пет години като инициатива за участие в проекти за развитие на местните общности. Тя се реализира съвместно с партньори на компанията. През 2022 г. Acronis изгради пет училища в силно пренебрегнати общности и проведе множество програми за обучения в областта на ИТ уменията, обхващайки над 13 000 души по целия свят.

Разнообразие и приобщаване: рразнообразната работна сила, в която всички са приобщени, води до по-добри резултати и за служителите, и за клиентите. През 2022 г. Acronis въведе програма за менторство „Жени в технологиите“ за 50 служители и сформира регионални клубове #CyberWomen, обхващайки 10 държави и достигайки до повече от 450 участници чрез глобални уебинари за съвместна работа и кариерно развитие.

Здраве и благополучие: Acronis вярва, че нейните служители са нейният най-ценен актив, и се грижи за тяхното здраве и безопасност. За да насърчи здравословния начин на живот и баланса между работата и личния живот, през 2022 г. Acronis въведе нови работни екстри, включително допълнителен неработен ден и достъп до Програмата за подпомагане на служителите (EAP). Този глобален ресурс, достъпен на 27 езика, е предназначен за служители и за членове на семействата, отговарящи на условията, с цел да им се помогне да се справят със стреса, предизвикан от изолацията заради пандемията и от текущите световни събития. Компанията лансира и физически дейности за поддържане на добра форма чрез глобални колективни срещи като Cyber Dragon Cup – футболен мач между регионалните екипи по продажбите.

Управление: за да увеличи прозрачността и яснотата пред служителите, потребителите и общността, Acronis публикува онлайн всички документи относно регулаторното си съответствие на https://www.acronis.com/en-us/sustainability-governance/ и провежда регулярни тренинг-сесии за всички заинтересовани.

Заедно с това ESG докладът на Acronis за 2022 г. очертава и плановете и целите на компанията за нейните инициативи за екологично, социално и корпоративно управление за 2023 г. Acronis се стреми да продължи своя устрем към създаването на устойчиво бъдеще, укрепване на местните общности в глобален мащаб и подхранване на приобщаващата работна среда.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай