Жесток инцидент в Русия, има много жертви и ранени

Избухналият пожар, обхванал площ от 500 кв. метра, вече е овладян

Жесток инцидент в Русия, има много жертви и ранени | StandartNews.com

Поне 12 души са починали, а 56 са били ранени при експлозия на бензиностанция в град Махачкала, в Южна Русия, съобщи ТАСС, цитирайки изявление на пресслужбата на министерството на здравеопазването на руската Република Дагестан.

„Според наличната към този момент информация са загинали 12 души, включително две деца, а 56 души са ранени, включително 13 деца", се казва в изявлението.

Избухналият пожар, обхванал площ от 500 кв. метра, вече е овладян, посочва ТАСС.

Причините и характерът на взрива на бензиностанцията се уточняват. Мястото на първоначалния взрив се намира срещу бензиностанцията, съобщи пред журналисти ръководителят на Дагестан Сергей Меликов.

„Причините и характера на взрива са в процес на установяване. Мястото на първоначалната експлозия е било срещу бензиностанцията, откъдето е последвало запалване и пожар", каза той.

На мястото на инцидента в Махачкала пристигна руският заместник-министър на здравеопазването Виктор Фисенко, посочва ТАСС.

Специален самолет на министерството на извънредните ситуации на Русия с медицинско оборудване на борда е готов да излети за Махачкала, за да докара тежко пострадали при взрива хора в московски болници", посочи министерството в канала си в Телеграм.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай