Здравни проблеми и промени върнаха Обама в Белия дом

Бившият американски президент посети Белия дом за пръв път от 2017 г.

Здравни проблеми и промени върнаха Обама в Белия дом | StandartNews.com

Бившият американски президент Барак Обама посети Белия дом за пръв път от 2017 г., за да окаже подкрепа на своя приятел и бивш вицепрезидент Джо Байдън, който сега е на върха на държавата, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс.

Обама отиде при Байдън по повод 12-а годишнина от приемането на здравната реформа, станала известна като "Обамакеър", която остава в сила въпреки опитите за отмяната й от страна на републиканци. Освен това той целеше да помогне на опитите на Байдън да разшири обхвата й, за да обхване повече хора.

Байдън, който се представи с чувство за хумор като вицепрезидент на Обама, заяви, че всички заслуги са на експрезидента. Законът "показва, че надеждата води до промени", подчерта сегашният президент на САЩ.

"Хубаво е да съм отново в Белия дом. Мина известно време", заяви Обама. Той отбеляза също промените в обстановката при новия президент - особено появата на котка. "Бо и Съни щяха да са много недоволни", подчерта Обама, визирайки кучетата на своето семейство.

Обама остава популярна фигура, но рейтингът на Байдън е нисък, отчасти поради високата инфлация и продължаващата пандемия. В резултат на това Демократическата партия рискува да загуби контрола си над едната или двете камари на Конгреса на изборите в края на тази година, което би затруднило сериозно планираните от президента законодателни промени, отбелязва Ройтерс.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай