Захарова: Пресконференцията на Байдън е режисирана

Говорителят на руското външно министерство счита първата пресконференция на Джо Байдън за „режисирана“

Захарова: Пресконференцията на Байдън е режисирана | StandartNews.com

Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова счита първата пресконференция на американския президент Джо Байдън за „режисирана“ и отбелязва, че методите на комуникация с пресата на настоящите представители на американските власти предизвикват безпокойство, предава РИА Новости, цитирана от "Фокус".

"Струва ми се, че е очевидно, че пресконференцията беше режисирана. Лично това ме шокира, няма да го крия. Не очаквах, че в Съединените американски щати на такова ниво може да се провеждат подобни нагласени информационни акции", каза дипломатът на брифинг в Москва.

„Нас толкова много ни учеха как да уважаваме свободата на словото, как да избягваме всякакви прояви на нечестност в работата с медиите, че е странно да виждаме всичко това от Вашингтон“, отбеляза Захарова.

Според нея едва от неотдавна в Съединените щати съществуват традиции на пряка комуникация между висшето ръководство на страната и пресата.

„Наскоро обаче руските средства за масова информация бяха дискриминирани. Днес виждаме как не само чуждестранните медии са подложени на тази дискриминация, но и самите американски журналисти: някакъв подбор на въпроси, подбор на журналисти. Видя се, че думата беше дадена само на една група журналисти“, каза тя.

Захарова подчерта, че ако такова отношение към журналистите и свободата на словото се наблюдава на открито събитие с пресата, "бих искал да задам въпроса как се организира работата зад кулисите там".

„Честно казано, страшно е - какви методи използват сегашните представители на властите във Вашингтон“, каза тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай