Взривът в Бейрут вдигнал колите до третия етаж

Губернаторът на Бейрут: Беше като бомбата в Хирошима

Взривът в Бейрут вдигнал колите до третия етаж | StandartNews.com

В Бейрут е като след война, почти няма електричество, голяма част от градската порта и прилежащата й територия е пометена от ударната вълна на ядския взрив, избухнал тази веер. Сред пострадалите са и хора от дипломатическите мисии на различни държави.

Пожар и взрив на един от складовете на пристанището на Бейрут станаха причина за смъртта на стотици хора. Още толкова са затрупани под срутени постройки. Мащабът на взрива е бил огромен – ударната вълна е помела голяма част от Бейрут – сринати са стени, на сол са повечето прозорци. Сградата на склада, която е в епицентъра на събитието, е превърната в обломки.

Министърът на здраовеопазването на Ливан съобщи, че никой не знае колко точно са жертвите. Al-Jazeera съобщава, че взривът е повдигнал леките автомобили и камиони до нивото на третия етаж на съседните здания. Откъртени са фасадите на домове, магазини и посолства .

Мощността още не е уточнена. Губернаторът на Бейрут сравни взрива с атомната бомба в Хирошима и през сълзи заяви, че това е национална трагедия.

Сериозно са ранени както жената, така и дъщерята на премиера, починал е генералния секретар на ливанската партия  "Катаиб" Назар Нажарян, тъй като в момента на инцидента бил на километър до епицентъра.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай