ВВС на Сирия бомбардира училище

ВВС на Сирия бомбардира училище | StandartNews.com

Дамаск. Най-малко девет души, сред които няколко деца, са загинали при военновъздушен удар срещу училище в контролиран от въоръжената опозиция град в северната част на Сирия, предаде АФП, позовайвайки се на информация от Сирийската обсерватория за човешките права.

"Сирийските военновъздушни сили са бомбардирали гимназия в град Рака, в резултат на което са загинали девет души, сред които и деца под 18-годишна възраст, а няколко са ранени", посочиха от правозащитната организация.

Рака, който се намира на около 160 км източно от северния град Алепо, е единствената провинциална столица, която е изцяло в ръцете на въоръжената опозиция, предаде АФП.

Атаката е в момент, когато страната е пред нова мисия на ООН и заплахата от евентуална военна операция на САЩ.

Заради химическата атака от 21 август и Дамаск се съгласи да предаде химическите си оръжия за унищожение. Вашингтон се отказа от първоначалните намерения за военна инвазия със съюзници, а преди ден Съветът за сигурност към ООН единодушно прие резолюция, която предвижда санкции, ако страната не изпълни ангажиментите си.

Междувременно, експертите на ООН, които разследват използването на химически оръжия в Сирия, са напуснали хотела си в Дамаск в неделя сутринта, за да започнат новата си мисия, предаде АФП. Инспекторите се отправиха в неизвестна посока с четири автомобила на ООН.

Експертите пристигнаха в Сирия в сряда, за да продължат разследването си за това дали в сирийския граждански конфликт са били използвани химически оръжия. Това е второто им посещение в страната за последните два месеца.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай