Вучич алармира народа, какво става в Сърбия

Президентът изрази недоволство от обстоятелствата, възпрепятстващи пристигането на руския външен министър

Вучич алармира народа, какво става в Сърбия | StandartNews.com

Срещу Сърбия са насочени организирани атаки, каквито не са виждани отдавна. Това заяви президентът на Сърбия Александър Вучич тази вечер в официално обръщение в ефира на РТС, допълвайки, че не е изненадан от отмяната на визитата на Сергей Лавров, и припомняйки, че по-рано е казал, че ще има усложнение.

По-рано днес руският посланик Александър Боцан-Харченко каза на среща със сръбския президент Александър Вучич, че руският външен министър Сергей Лавров е възпрепятстван да дойде в Белград, тъй като руският правителствен самолет не е получил необходимите разрешителни да лети до Белград, като е връчил на президента Вучич съответните документи.

Президентът Вучич изрази недоволство от обстоятелствата, възпрепятстващи пристигането на руския външен министър Лавров, предава БГНЕС. Той каза, че въпреки всичко Сърбия ще запази своята независимост и самостоятелност при вземането на политически решения, ще продължи европейския път, като същевременно поддържа традиционни приятелски и партньорски отношения със страните от всички континенти и запази военен неутралитет.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай