Второ летище спира полети. Какво се случва

В други градове също има проблеми

Второ летище спира полети. Какво се случва | StandartNews.com

Летището във Франкфурт отмени всички излитания от сряда на обяд, тъй като не могат да бъдат извършени безопасно антиоблединителни процедури заради продължаващия леден дъжд. Това заяви днес говорител на оператора на летището "Фрапорт".

ВИЖ ОЩЕ: Летище в Брюксел спира полети. Причината

В последващо съобщение се посочва, че отменени са и всички пристигащи полети след 16:00 ч. В Мюнхен, Дюселдорф и Кьолн също имаше проблеми.

През следващите дни вероятно много полети ще бъдат отменени, а закъсненията при тези, които все пак ще се осъществят, ще са сериозни заради очакван силен снеговалеж и заледявания.

"Сигурността е главен приоритет на въздушния трафик", посочват от "Фрапорт". При силен снеговалеж пистата трудно се поддържа чиста, а самолетите - необледенени, обясняват от компанията. 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
Не е ли ясно
преди 3 месеца

Три днели преди това небето бешале капак от пръсканията на самолетите.На реброто не бе не поръчваме и после се почна на -1 дъшт,който ,като се спеше ситно на места без хвърлена сол за минути замръзваше. В Германия пръскат до скъсване поне 340 дни в годината.бройл съм 14 самолета едновременно правят завиване около и над Мюнхен.

Откажи
пешо
преди 3 месеца

абе човек къде си учил български ?

Откажи