Впрегнаха покемони в битката за Белия дом

Индийци преследват покемон въпреки лошото време

Впрегнаха покемони в битката за Белия дом | StandartNews.com

Манията по играта Pokemon Go ще бъде използвана активно в битката за Белия дом, съобщи Франс Прес. Кандидатът на демократите Хилари Клинтън открито обяви, че ще се опита да привлече избиратели до урните с помощта на играта. Покемони се появиха и в кампанията на съперника й от Републикансата партия Доналд Тръмп.

В рекламен клип от миналата седмица Клинтън изрази надеждата си да успее да използва играта, за да увеличи броя на гласуващите хора. "Не знам кой е създал Pokemon Go, но се опитах да разбера как да ги накарам да вкарат играта в изборните урни", каза бившата първа дама на САЩ. В същото време представители на Клинтън обикалят улиците в САЩ, търсейки ловци на покемони, които да убедят да се регистрират за гласуване. В Охайо дори бе организирано мероприятие, провеждащо се на специално място от мобилната игра, където се събират повече играчи, за да хванат определен покемон. Потребителите на приложението бяха окуражени да влязат и да получат "безплатен покемон" и да научат повече за Клинтън.
Съперникът на бившия държавен секретар за Белия дом - Доналд Тръмп, също използва играта в своята кампания. Наскоро милиардерът публикува на профила си във "Фейсбук" кратък видеоклип, изобразяващ Хилари като покемон, който е "хванат" от топка и изчезва.

Манията по Pokemon Go обаче далеч не обхваща само младите хора и тези с повече свободно време. Руски бизнесмен се оказа толкова пристрастен към играта, че сега си търси личен ловец на покемони, който да играе вместо него в работно време. Компанията в сектора на услугите търси умел ловец, който да обикаля Москва и да "събира" покемони, пише изданието Sputnik. Според медията досега за работата са кандидатствали около 500 души. "Нашият изпълнителен директор стана страстен ловец на покемони, но няма достатъчно време за това. Необходим ни е човек, който да постигне несравними резултати в тази игра срещу справедливо заплащане", се казва в обявата. Наетият ловец ще използва личния телефон на изпълнителния директор, за да играе Pokemon Go и да обикаля града в търсене на завоевания. За кандидатите обаче има строги изисквания – да са опитни играчи и да са стигнали поне до ниво 20, както и да са готови да изпълняват служебните си задължения във всякакви климатични условия.

Междувременно бе съобщено, че британец е успял да хване всичките 142 покемона, намиращи се в родината му. 32-годишният Сам Кларк обяви, че е първият британец с такова постижение. За целта той трябвало да извърви общо 225 км. Мъжът от Саутхемптън беше поканен в телевизионно шоу, за да разкаже за успеха си. Кларк разкри пред аудиторията, че играта е подобрила физическата му форма и кондицията му.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай