Вертолет се разби в сграда в Манхатън, един загина

По време на катастрофата в Ню Йорк е имало силен дъжд и мъгла

Вертолет се разби в сграда в Манхатън, един загина | StandartNews.com

Човек загина при катастрофа на хеликоптер върху покрива на сграда в Манхатън, съобщиха властите в Ню Йорк, цитирани от Ройтерс и Франс прес. Катастрофата е станала снощи, малко преди 21:00 ч. българско време.

Пожарната служба потвърди в Туитър, че е загинал един човек, засега неидентифициран. Предполага се, че загиналият е пилотът на хеликоптера, заяви кметът на Ню Йорк Бил де Блазио, цитиран от Ройтерс.

Хеликоптерът се е възпламенил, докато е правел опит да се приземи върху сградата, заяви губернаторът на щата Ню Йорк Андрю Куомо, който изключи възможността да става дума за терористично нападение. Куомо изтъкна, че към настоящия момент все още не се знае колко души е имало в хеликоптера.

Според губернатора, при катастрофата цялата сграда се е разтресла, но никой в нея не е бил ранен. Пожарът, който избухнал на покрива вследствие на катастрофата, бързо е бил овладян. 51-етажната сграда е евакуирана.

По време на катастрофата в Ню Йорк е имало силен дъжд и мъгла, отбелязва Франс прес.

Американският президент Доналд Тръмп бе информиран за случая и похвали в Туитър работата на спасителните екипи: „Феноменална работа на нашите страхотни спасители. Правителството на Тръмп е в готовност да ви окаже всякаква подкрепа“, написа президентът в социалната мрежа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай