Важни новини от Тръмп. Нареди се до Елвис и Франк Синатра

Тръмп прие да бъде освободен срещу гаранция от 200 000 долара

Важни новини от Тръмп. Нареди се до Елвис и Франк Синатра | StandartNews.com

Доналд Тръмп беше пуснат под гаранция, след като пристигна в затвора на окръг Фултън, за да бъде задържан. Причината - обвинения, свързани с усилията му да промени резултатите от изборите в Джорджия през 2020 г., предаде CNN.

Протестиращи пред затвора скандираха срещу окръжния прокурор Фани Уилис, която повдигна обвиненията на 45-ия американски президент и на другите 18 души по делото. 

По-рано тази седмица Тръмп прие да бъде освободен срещу гаранция от 200 000 долара и други условия, например да не използва социалните медии, за да атакува съподсъдимите и свидетелите по делото.

Той стана първият бивш или настоящ американски президент с арестантска снимка. Когато по-рано беше арестуван в Ню Йорк по друго обвинение, в интернет се появиха подобни снимки, но те бяха фалшиви. Сега Доналд Тръмп се нареди сред цяла плеяда известни американци с арестантска снимка, сред които Елвис Пресли, Франк Синатра и Бил Гейтс. Снимката веднага беше споделена от десетки хиляди в интернет - както противници, така и привърженици на Тръмп. Самият той явно не виждаше забавната страна.

"Вярвам, че това е тъжен ден за Америка. Никога не трябваше да се случва", заяви Тръмп.

45-тия американски президент е обвинен, че се е опитал след края на гласуването да промени реултатите от изборите за президент в щата Джорджия. Юристи казват, че обвиненията не са безобидни. Тръмп беше записан да звъни на служителя, който ръководи провеждането на изборите и да му казва - "да му намери 11 хиляди гласа". Тръмп загуби Джорджия с малка разлика и това беше една от причините Байдън да стане президент. Милиардерът настоява, че никога не е нарушавал закона.

"Ставащото тук е пародия на правосъдие. Не сме направили нищо нередно. Аз не съм нарушавал закона", посочи милиадерът.

Наблюдатели изтъкнаха крайно необичайния начин, по който се разигра всичко. Тръмп пристигна в Атланта с частен самолет за десетки милиони. До затвора го ескортираха толкова полицаи, отколкото го пазеха докато беше президент. А след освобождаването му той се върна и в Twitter, наричан сега X. Там Тръмп веднага поиска от привържениците му да правят дарения в негова полза. Изчисления показват, че преди 2 години той е събрал над 200 милиона долара от такива дарения, които в крайна сметка не доведоха до никакви дела за оспорване на изборните резултати.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай