Ужасяващи разкрития за медицинската сестра убиец на бебета

В нейните ръце безобидни вещества се превръщат в смъртоносни

Ужасяващи разкрития за медицинската сестра убиец на бебета | StandartNews.com

Британска медицинска сестра беше призната преди ден за виновна за убийството на седем бебета и опит за убийство на други шест в болницата, в която е работила. Това я превръща в най-големия сериен убиец на бебета в страната в последно време, пише Би Би Си.

33-годишната Луси Летби е нанасяла вреда на бебетата, за които се е грижила, като е вкарвала въздух в кръвта и стомаха им, прехранвала ги е с мляко, упражнявала е физическо насилие над тях и ги е тровила с инсулин, се казва в решението на Манчестърския кралски съд в Северна Англия.

В един от случаите Летби е убила момченце, идентифицирано като дете Е, като е вкарала въздух в кръвта му, съобщава британската информационна агенция PA Media. На следващия ден тя се опитала да убие неговия брат близнак, детето Е1, като го отровила с инсулин.Съдебна заповед защитава самоличността на децата, включени в обвиненията срещу Летби, включително на тези, които са починали и оцелели под нейните грижи.

При претърсването на дома на Летби по време на разследването полицията открива множество ръкописни бележки, сред които и една, която гласи: "Аз съм зло, защото направих това."В периода 2015-2016 г. тя тайно е нападнала 13 бебета в неонатологичното отделение на болницата "Графинята на Честър", се казва в изявление на британската Кралска прокуратура (КПС).

Нейното намерение е било да убие бебетата, като същевременно заблуди колегите си, че има естествена причина за смъртта, твърдят прокурорите."В нейните ръце безобидни вещества като въздух, мляко, течности - или лекарства като инсулин - се превръщаха в смъртоносни. Тя изопачаваше обучението си и използваше оръжието на занаята си, за да причинява вреда, скръб и смърт."Семействата на жертвите заявиха, че "може би никога няма да разберат защо се е случило това".

"Да загубиш бебе е сърцераздирателно преживяване, през което никой родител не бива да преминава", се казва в съвместното изявление на пострадалите семейства."Но да изгубиш бебе или то да бъде наранено при тези конкретни обстоятелства е невъобразимо", се казва още в изявлението.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай