Ужас! Какво ни готви първият човек до Путин

Известен е и като Готвачът

Ужас! Какво ни готви първият човек до Путин | StandartNews.com

Нов доклад на Кремъл чертае засилването на кибервойната срещу НАТО и Евросъюза. До него се стигнало след мащабните загуби на руската армия по фронтовете в Украйна. Президентът Владимир Путин бил бесен на военното ръководство в Москва, което се провалило в операциите срещу Украйна, което довело Русия до ръба на икономически, политически и социален срив.

В новият доклад са описани задачите и параметрите на действие на руските тайни служби през следващите месеци, до края на 2022 г. За документа съобщават няколко чужди разузнавания и дипломатически източници от столицата на Русия.

В един от разделите е отделено специално място на България, която влиза в пакета от удари срещу страни от НАТО и ЕС.

Основна цел на стартиращата ескалация е Дезинформацията. „Активни мерки“ са възложени както на външното разузнаване така и от ГРУ. Важен компонент в тази дейност „фабриката за тролове“, създадена от близкия приятел на Путин бизнесмена Евгений Пригожин, наричан още „готвача на Путин“.

Същият е създател и финансира частната армия „Вагнер“, прочула с през последните дни с набирането на затворници за фронта в Украйна. Те пък от своя страна се прочуха със зверствата и издевателствата, извършвани сред мирните жители на Украйна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай