Уволнили стюардеса за прекален сексапил

Уволнили стюардеса за прекален сексапил | StandartNews.com

Снимки на пищната гръд на Зухал Сенгул в италианско списание я свалили на земята

Стюардеса в авиокомпания "Търкиш еърлайнс" била уволнена, след като шефовете й установили, че заработва допълнително като фотомодел и решили, че е прекалено сексапилна за консервативните възгледи на турските власти. Това писа вчера британският в. "Мирър", посочвайки че 31-годишната Зухал Шенгюл била "приземена", след като началниците й видели нейни снимки в готически одежди, очертаващи и доста разкриващи пищната й гръд в италианско списание. Освен това в ЮТюб е публикуван и клип, в който Зухал се разсъблича по бански на басейн, показвайки не една татуировка на нейното и без това привличащо вниманието тяло, и се държи провокативно и разкрепостено с двама мъже на маса до водата, след което влиза да поплува.

"Мирър" посочва, че Зухал проповядва вегански начин на живот (крайна форма на вегетарианството - б.р.), както и че има черен колан по карате. И въпреки че не се позовава на представител компанията по повод предполагаемото уволнение (което като нищо може да се окаже хитър пиарски ход - б.р.), нито пък е потърсило красавицата за коментар, посочва, че "шефовете на авиокомпанията признават, че Турция става все по-религиозна, като консервативният ислям преобладава все повече". Но пък цитира президента на авиосиндиката Хава-Иш, Атилай Айджън, според когото "този нов норматив на поведение е изцяло заради желанието на ръководството на "Търкиш еърлайнс" да оформи компанията по собствен политически и идеологически модел". "Никой не може да отрече, че Турция става все по-консервативна и религиозна страна", казва синдикалистът.

Изданието припомня как миналата година авиокомпанията бе забранила на стюардесите да използват прекалено много грим и ярко червило. Тогава даже изтече в медиите вътрешна наредба на "Търкиш еърлайнс", в която се нарежда на персонала да използва "семпъл, непровокативен грим в пастелни цветове". Но след недоволство, подпалило социалните мрежи, шефовете на авиокомпанията оттеглиха "забраната за червило" с обяснението, че се било получило недоразумение. Изпълнителният директор на "Търкиш еърлайнс", Темел Котил, тогава каза, че "ния нямахме проблеми с червилото, но незнайно как някой от мениджърите в по-ниските нива на йерархията оформиха документи, без да ни питат, и когато те попаднаха в мрежата, това се превърна в голям въпрос".

"Мирър" посочва, че през февруари "Търкиш еърлайнс" спряла да сервира алкохол в много от вътрешните полети с аргумента, че "търсенето било слабо и заради това не е целесъобразно по логистични съображения". В същото време премахна въобще от менюто на борда алкохола в полети до осем мюсюлмански държави, тъй като те така били пожелали.

Пилот алармира по погрешка за отвличане

Пилотът на Боинг 737 на "Търкиш еърлайнс" погрешно натиснал паникбутон за отвличане, вместо да поиска разрешение за кацане във Виена заради опасност от разхерметизация, съобщи австрийската полиция. Според съобщения в медиите самолетът е извършвал полет от Франкфурт до Истанбул, когато пътниците изведнъж видели падащи от тавана кислородни маски, уточнява БГНЕС. Всички изпаднали в паника. От летището веднага се опитали да се свържат с пилотната кабина, но не получили отговор. За всеки случай във въздуха излетели два изтребителя, които придружили пътническия самолет до летището в австрийската столица. При инцидента няма пострадали. Не се съобщава нищо и за стюардесите на борда.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай