Уволнен е министърът на ВМС на САЩ Ричард Спенсър

Новината беше съобщена и от президента Доналд Тръмп в Туитър

Уволнен е министърът на ВМС на САЩ Ричард Спенсър | StandartNews.com

Министърът на военноморските сили на САЩ Ричард Спенсър беше уволнен от военния министър Марк Еспър, защото е предложил тайно споразумение с Белия дом по случая с военноморския "тюлен" Еди Галахър, предаде CNN с позоваване на високопоставен служител на Пентагона.

Новината беше съобщена и от президента Доналд Тръмп в Туитър.

Галахър беше осъден за дискредитиране на въоръжените сили, след като позира до тялото на мъртъв боец ​​на ИДИЛ, което противоречи на приетите норми в американската армия. След това той беше понижен в ранг - решение, което президентът Доналд Тръмп отмени преди седмица и предизвика гнева на военните. Впоследствие те продължиха процеса на преразглеждане на статута на Галахър.

Уточнява се, че Спенсър е предложил Белият дом да не се намесва в процеса, срещу което Галахър да се оттегли доброволно от военноморските сили, запазвайки ранга си на тюлен.

Официалната информация по случая гласи, че министърът на отбраната Марк Еспър е изгубил доверие в Спенсър и е поискал оставката му заради поведението му по случая с Галахър.

Еспър не е бил информиран за преговорите, водени от Спенсър с Белия дом.

В профила си в Туитър президентът Тръмп съобщи, че на мястото на Спенсър ще бъде номиниран посланикът на САЩ Яв Норвегия адмирал Кен Брейтуейт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай