Унгария каза какви са новите санкции срещу Русия. Има ли газ?

Евросъюзът прие седми пакет

Унгария каза какви са новите санкции срещу Русия. Има ли газ? | StandartNews.com

В новия пакет от санкции срещу Русия, съгласуван от Европейския съюз, няма ограничения върху транспортирането на енергоносители и ограничения срещу Газпромбанк, заяви унгарският външен министър Петер Сиярто. Думите му са цитирани от РИА Новости .

„По принцип говорим за изясняване на съществуващите правила. <...> Няма ограничения за транспортирането на енергоносители в пакета“, каза Сиярто.

Според него следващите ограничения, договорени от Европа, включват забрана за внос на злато, забрана за предоставяне на редица услуги на руски организации (счетоводни, одиторски, данъчни и консултантски) и някои други мерки, включително затягане на търговията с двойно използват стоки. Под санкциите ще попаднат и редица лица и организации от Русия, добави министърът.

Според съобщения в медиите, като част от седмия пакет са коригирани и някои ограничения - целта е да се премахнат проблемите с износа на храни от Русия. Предишните санкции трябваше да бъдат променени по такъв начин, че да се премахнат погрешните тълкувания на правилата за влизане на руски кораби в европейските пристанища.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай