Вторник,

Унгария каза какви са новите санкции срещу Русия. Има ли газ?

От: Стандарт -
2276
Унгария каза какви са новите санкции срещу Русия. Има ли газ?
A
A
A

В новия пакет от санкции срещу Русия, съгласуван от Европейския съюз, няма ограничения върху транспортирането на енергоносители и ограничения срещу Газпромбанк, заяви унгарският външен министър Петер Сиярто. Думите му са цитирани от РИА Новости .

„По принцип говорим за изясняване на съществуващите правила. <...> Няма ограничения за транспортирането на енергоносители в пакета“, каза Сиярто.

Според него следващите ограничения, договорени от Европа, включват забрана за внос на злато, забрана за предоставяне на редица услуги на руски организации (счетоводни, одиторски, данъчни и консултантски) и някои други мерки, включително затягане на търговията с двойно използват стоки. Под санкциите ще попаднат и редица лица и организации от Русия, добави министърът.

Според съобщения в медиите, като част от седмия пакет са коригирани и някои ограничения - целта е да се премахнат проблемите с износа на храни от Русия. Предишните санкции трябваше да бъдат променени по такъв начин, че да се премахнат погрешните тълкувания на правилата за влизане на руски кораби в европейските пристанища.


Всички новини от категория Свят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички