Украински министър побесня! Каза къде праща руснаците

И защо руснаците трябва да си стоят в къщи

Украински министър побесня! Каза къде праща руснаците | StandartNews.com

Украинският външен министър Дмитро Кулеба заяви, че на руските туристи трябва да бъде отказано правото да пресичат международните граници, докато не се научат да ги уважават. Това се казва в негова статия за изданието Politico, която е публикувана на сайта на украинското външно министерство.

„Откакто украинският президент Володимир Зеленски предложи преди няколко седмици да се забрани на руски туристи да влизат в Европа и света, тази идея набра скорост в Европейския съюз и предизвика разгорещени дискусии“, каза Кулеба.

Украинският дипломат подчерта, че руските туристи, бизнесмени и студенти трябва да бъдат лишени от правото да пътуват до страните от ЕС и Г-7. „Това ще бъде подходящ отговор на руския геноцид“, пише министърът. Относно това защо да се налагат санкции на „обикновените руснаци“, Кулеба отбеляза, че огромното мнозинство руснаци подкрепят войната срещу Украйна, радват се на убийствата на украинци, ракетните атаки на украински градове и отричат ​​руските военни престъпления.

„Въпреки че правната отговорност за извършените престъпления наистина е индивидуална, има и обща отговорност на обществото, която руснаците трябва да понесат за цялата скръб, причинена на Украйна“, каза министърът. Кулеба отбеляза, че да се обвинява само Путин е опасно наивно. "Русия няма да се промени, докато едно поколение руснаци не осъзнае общата вина и отговорност за това, което страната им е направила", подчерта той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай