Убили са жената, стреляла край Конгреса на САЩ

Инцидентът във Вашингтон не е свързан с тероризъм, съобщи полицията

Убили са жената, стреляла край Конгреса на САЩ | StandartNews.com

Вашингтон. В столицата на САЩ е убита жена, заподозряна за стрелбата край сградата на Конгреса. Това съобщи Ройтерс.

От Фокс нюз твърдят, че тя управлявала автомобил, с който се опитала да премине през загражденията край Белия дом. След като не успяла, жената се отправила към Капитолия и открила стрелба срещу полицай.

Раненият полицай е бил транспортиран с хеликоптер до болница.

В колата е имало малко дете. Все още не е ясно какво е неговото състояние.

Президентът на САЩ Барак Обама е информиран за случващото се, обясниха от Белия дом. „Администрацията поддържа контакт със силите на реда и следи развитието на ситуацията", каза говорител на Белия дом, цитиран от РИА Новости.

Инцидентът във Вашингтон не е свързан с тероризъм, а е изолиран случай", каза пред журналисти представител на полицията във Вашингтон. „По наши данни това е отделен инцидент, а не атентат", допълни той.

Час след стрелбата край офис сградите на Сената, сградата Капитолия отново е отворена.

„Ние чухме около четири изстрела", разказва сенатор Бърни Сандерс. Сенатор Шерод Браун бил на разходка край крилото на Сената и се прикрил зад кола след като чул изстрелите. 

Стандарт Нюз припомня, че около 14.15 (местно време) в САЩ, жена направи опит да навлезе с колата си на територията на Белия дом. Тя бе преследвана от полицията до Капитолия, където стана престрелка. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай