Турция потвърди участие в общи сили срещу Сирия

Турция потвърди участие в общи сили срещу Сирия | StandartNews.com

Анкара. Турция потвърди участие в общи сили срещу Сирия. Това съобщава телевизионният канал Си Ен Ен Тюрк. Вицепремиерът и говорител на турското правителство Бюлент Арънч даде своята положителна оценка за последните изявления на държавния секретар на САЩ Джон Кери по повод използването на химическо оръжие в Сирия.

Има разрешение от Меджлиса за действия на правителството във връзка със събитията в Сирия, в рамките на което „вече са използвани някои дадени права, а други права предстои да бъдат използвани", обясни Арънч. „Ако се наложи ще подготвим и внесем в Меджлиса искане за ново разрешение за по-широки действия в Сирия; ще вземем участие в евентуална военна операция в Сирия", посочи още вицепремиерът и говорител на турското правителство, цитиран от Си Ен Ен Тюрк.

Заместник-генералният председател на основната опозиционна Народнорепубликанска партия (НПР) Фарук Логоглу обяви, че каквото и да е участието на Турция в евентуална подобна намеса, то задължително трябва да бъде предварително обсъдено в Меджлиса. За това съобщи електронното издание на вестник „Милиет" . Трябва да се запази търпение и хладнокръвно отношение към събитията в Сирия, като се изчакат резултатите от проверката на инспекторите от ООН за доказателства за използвано химическо оръжие от режима на Башар Асад, твърди опозицията.

Всякаква намеса в арабската страна без мандат от ООН може да взриви обстановката в целия район, твърди Фарук Логоглу.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай