Неделя,

Турция ухажва 70 държави за туристите им

От: СТАНДАРТ -
Турция ухажва 70 държави за туристите им
A
A
A

Турция покани туристи от 70 държави като започна да ухажва всяка една от тях по отделно, за да привлече гостите им. Министърът на туризма Мехмет Нури Ерсой изпрати официални писма за намерение до онези 70 държави – чийто граждани през последните години са предпочели Турция като туристическа дестинация, включително Германия, Великобритания, Холандия, Белгия, Япония, Русия и Чехия.

Писмата включват информация за гарантиране на здравето и безопасността на туристите и служителите и списък на мерките, предприети в транспортните съоръжения, хотелите и ресторантите, както и списъци с капацитетите на здравните институции на провинциално и областно ниво.

Ерсой заяви, че Турция действа отговорно във всички процедури и гарантира на 70 страни своята безопасност като туристическа дестинация чрез стриктна система за сертифициране на туристическите обекти, предаде Анадолската агенция.

Турция започна да осъществява и телефонна дипломация със 70 държави, за да ги информира за здравната инфраструктура на страната по време на пандемията, заяви още министърът на културата и туризма.

Турция прилага система за строго сертифициране и е безопасно място за туризъм по отношение на мерките срещу COVID-19, съобщи Мехмет Нури Ерсой в писмено изявление. Министерството на културата и туризма на страната стартира проект за „сертифициране за здравословен туризъм“, за да осигури спазването на високи здравни и хигиенни стандарти в авиокомпаниите, летищата и другите транспортни съоръжения, местата за настаняване и местата за хранене, съобщи по-рано министерството.

“Турция действа отговорно във всички тези процеси, не само заради здравето на нашите граждани, но и за това на своите гости, за да гарантира, че те ще прекарат спокойно своята почивка“, отбеляза Ерсой.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички