Туристи полудяха по тази страна! Удря ли Гърция

Било толкова хубаво, но и по-евтино

Туристи полудяха по тази страна! Удря ли Гърция | StandartNews.com

Албания се превърна в пълен хит сред потребителите в Тик Ток, особено сред тези от британския пазар. Експертите в областта на пътуванията посочват, че Албания може да благодари на социалните мрежи за популярността си това лято.

"Звездите на социалните мрежи са тук и Албания се възползва от това“, каза Ел Мар, представител на британския туроператор, пред The ​​Times, цитирани от "Блиц".

"Хората са виждали Албания на снимки, чували са за нея и са разбрали, че е красива страна заради нейните брегове и естествена красота“, добави тя.

Сред най-популярните дестинации в TikTok е курортът Ксамил в Йонийско море, а клиповете, направени там, са гледани над 60 милиона пъти.Потребителите на социалните медии не разбират как това е занемарено място предвид красивата природа, а струва много по-малко от подобни места в Хърватия и Гърция.

"Това всъщност е Гърция, но струва много по-малко. Плажовете са красиви, винаги чисти и има безплатни шезлонги. Наистина е спокойно и не е претъпкано с туристи. Храната е страхотна и виното е евтино“, пише един потребител."Имате планини, плажове, красиви села... Толкова малка страна, а има всичко.

Освен това е една от най-достъпните страни, в които съм бил, страхотно е и можеш да минеш със скромен бюджет“, каза друг TikToker.

Що се отнася до цените, български туристи посочват, че там чаша вино там струва около 3-4 лева, бира - 2 лева, докато цената на пълното хранене в ресторантите варира от 20 до 50 лева.Тези ястия обикновено включват морски дарове, както и напитки и различни тестени ястия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай