Сряда,

Туитър подкрепя Тръмп, Илон Мъск доволно потрива ръце

От: Иван Ангелов, сн. АП -
1787
Туитър подкрепя Тръмп, Илон Мъск доволно потрива ръце
A
A
A

Потребителите на Туитър засега подкрепят възстановяването на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп в социалната мрежа в своеобразното допитване, провеждано онлайн от Илон Мъск, предаде Франс прес.

Повече от 10 милиона души вече са се произнесли в анкетата. Над 52% от участниците в проучването са казали "да" на възстановяването на акаунта на Тръмп, а 47,7% - "не".

"Очарователно е да наблюдавам този сондаж", туитна тази сутрин Илон Мъск. През нощта мултимилиардерът, който придоби Туитър в края на миналия месец, изрази задоволство от големия интерес към анкетата, в която гласуват по около един милион души на час.

Своеобразното допитване започна снощи и ще продължи 24 часа. Няколко часа след началото на анкетата, близо 60% от гласовете бяха в подкрепа на връщането на Тръмп в Туитър.

Този социална мрежа бе любимото средство за комуникиране на милиардера, докато бе стопанин на Белия дом в периода 2017-2021 г. Туитър обаче забрани достъпа на Тръмп на 8 януари миналата година - два дни след смъртоносния щурм на Капитолия от негови привърженици, - като се аргументира с "риска от нови подстрекавания към насилие".

Евентуалното възстановяване на акаунта на бившия президент би предизвикало сътресения в американската политика и общество, още повече че той обяви по-рано тази седмица, че ще се кандидатира отново за Белия дом през 2024 г., отбелязва АФП.

Самият Тръмп обаче даде да се разбере, че няма намерение да се връща в Туитър, а  ще остане в собствената с социална мрежа "Трут соушъл" (Truth Social), която създаде след закриването на неговия акаунт в платформата със синята птичка.

По-рано вчера Илон Мъск възстанови блокирани по-рано акаунти, както обясни, в името на свободата на словото.


Всички новини от категория Свят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com