Четвъртък,

Тръмп проговори. Ще има ли арест?

От: СТАНДАРТ -
1482
Тръмп проговори. Ще има ли арест?
A
A
A

Лов на вещици. Така бившият американски президент Доналд Тръмп нарече разследването срещу него. Той се обърна към своите привърженици и обяви, че разследването се води от Демократическата партия, а не от съдебната власт.

Все още не е ясно дали на Тръмп ще бъде повдигнато обвинение от прокуратурата в Ню Йорк. По-рано той обяви, че днес ще бъде арестуван, което накара полицията да пусне допълнителни патрули, за да реагира на протести в негова защита.

Прокуратурата разследва дали Тръмп е нарушил закона, когато е дал 130 хиляди долара на бивша порно актриса, за да спре компроматите за него. Това не е забранено, ако парите са лични. Но подозренията са, че Тръмп е направил плащането, като разход на предизборната му кампания. Ако бъде обвинен, той ще е първият бивш президент, срещу когото прокуратурата повдига обвинения.

„Това ужасно радикално ляво разследване на демократите срещу най-любимия ви президент за всички времена - аз, е просто продължение на най-отвратителния лов на вещици в историята на нашата страна. То продължава вечно - Русия, Русия, Русия, после Украйна, Украйна, Украйна и измамата на Мълър. Ставащото е пълен позор. Даже шпионираха кампанията ми”, заяви Доналд Тръмп.


Всички новини от категория Свят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com