Тръмп иска да го импийчват веднага

Остават много неразбирателства между демократи и републиканци по процедурата

Тръмп иска да го импийчват веднага | StandartNews.com

Президентът на САЩ Доналд Тръмп поиска процесът за отстраняването му да започне незабавно.

"След като демократите му осигуриха процес в Камарата на представителите без адвокати, без свидетели, без нищо, искат да кажат на Сената как точно да осъществи този процеса. Всъщност, те имат нула доказателства - такива никога няма да има. Искам незабавен процес за импийчмънт", написа държавният глава в Туитър.

Междувременно стана ясно, че след среща между лидерите на Горната и Долната Камара - републиканецът Мич Макконъл и демократът Чък Шумър, не са се разбрали за свидетелските показания по време на процедурата в Сената, за каквито настоява Демократическата партия. Анализатори предполагат, че там не са доволни от хода на процеса и обмислят следващия си ход.

"По доста необичаен начин председателят на Камарата на представителите продължава да бави решението за това кога планира да предприеме логичната следваща стъпка и да предостави обвиненията на Сената. Представители на демократите предполагат, че задържането е вид тактика, така ще да може да се диктуват действията на Сената", каза Макконъл.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай