Обрат на преговорите Тръмп-Ким (ОБНОВЕНА)

Без постигнато споразумение приключиха днес преговорите между американския президент Доналд Тръмп и севернокорейският лидер Ким Чен-ун след двудневната среща на върха във виетнамската столица Ханой...

Обрат на преговорите Тръмп-Ким (ОБНОВЕНА) | StandartNews.com

Срещата на американския президент Доналд Тръмп и серенокорейския лидер Ким Чен-ун изненадващо завърши по-рано от предвиденото и кортежите на двамата незабавно напуснаха хотел Метропол, съобщава РИА новости.

По-рано прессекретарят на Тръмп Сара Сандърс съобщи, че има изменения в графика на срещата, но не уточни каква е причината. Тя заяви, че споразумение в хода на днешните преговори едва ли ще има, но двамата лидери очакват нова среща на върха.

Междувременно коментар направи пред РИА първият заместник-председател на Съвета на федерацията на Русия (горната камара на руския парламент) Владимир Джабаров, според когото по-нататъшният успех на преговорите му САЩ и КНДР зависи от това дали към срещата ще бъдат привлечени други участници като Русия и Китай.

Целият севернокорейски въпрос е свързан с няколко страни освен САЩ и КНДР, и това са Южна Корея, Япония, Русия и Китай. Ако двамата лидери действително искат мащабно и дългосрочно разрешаване на кризата, то необходимо е да бъдат привлечени в преговорите и другите участници - тогава и преговорите ще бъдат по-леки и гаранциите за споразумението ще бъдат повече, коментира Джабаров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай