Тръмп скъсява аванса на Хилари

Тръмп скъсява аванса на Хилари | StandartNews.com

Хилари Клинтън, която предстои по-късно този месец да бъде номинирана за кандидат на Демократическата партия за президент на САЩ, води пред съперника си от Републиканската партия Доналд Тръмп с 9,4% в предпочитанията на избирателите. Това съобщи Ройтерс, като цитира допитване на института Ipsos. Интересното е, че авансът на Клинтън е спаднал до едноцифрено число за пръв път от близо две седмици, показва проведеното от 27 юни до 1 юли социологическо проучване. В предишното допитване преднината на бившата първа дама на САЩ бе 11,2%.

В подкрепа на Клинтън се обявяват 43,9% от анкетираните, за милиардера Тръмп - 34,5%, а 21,7% не подкрепят нито един от двамата. Хилари е популярна сред младите, малцинствата и сред хората с висше образование. Тръмп е подкрепян предимно от бели хора, нискообразовани, пенсионери, както и от по-набожните среди. Допитването е извършено сред 1080 души.

Конкурентът на Хилари за номинацията на демократите Бърни Сандърс пък опроверга изказването на Тръмп, че той ненавижда бившия държавен секретар. "Знам какво си мисли той. Мрази я. Не може да я понася", каза милиардерът на митинг в щата Мейн. "Това е напълно невярно! Ние просто имаме различия по ключови въпроси", заяви сенаторът от Върмънт. Съндърс обаче коментира предпазливо подкрепата си за Клинтън, като заяви, че "ще направя всичко възможно Тръмп да загуби". Преди няколко дни сенаторът обяви, че е готов да работи с Клинтън. Двамата вече провеждат срещи, за да обсъждат стратегията си за спечелването на изборите и визиите си за реформирането на партията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай