Топ министър на Израел с изповед! Взриви армията

Какво каза той за причината за войната

Топ министър на Израел с изповед! Взриви армията | StandartNews.com

Драматични думи и признания на най-важния министър на Израел в момента.

Министърът на отбраната на Израел Йоав Галант заяви пред израелски пехотинци, събрали се днес на границата с ивицата Газа, че те скоро ще видят палестинския анклав "отвътре", съобщи канцеларията на министъра, цитирана от Ройтерс, намеквайки, че израелската армия може скоро да предприеме сухопътна инвазия в Газа.

"Сега гледате ивицата Газа от разстояние, но скоро ще я видите отвътре. Заповедта ще дойде", е казал Галант според комюникето на ведомството му.

В същото време министърът на отбраната пое отговорността за пробиви в сигурността, дали възможност на бойците на "Хамас" да проникнат през израелската граница с ивицата Газа сутринта на 7 октомври и довели до последвалото кръвопролитие с близо 1400 жертви, предаде ДПА, като се позова на израелски медии.

"Аз съм отговорен за отбраната. Аз бях отговорен за нея и в последните две седмици, включително във времето на тежките събития", заяви Галант пред войниците в армейски лагер близо до границата с Газа.

Той допълни, че сега е и негова отговорността да поведе армията към "победа в битката".

Началникът на израелското военно разузнаване Арон Халива и директорът на израелската служба за вътрешна сигурност "Шин Бет" Ронен Бар също поеха лична отговорност за допускането на нахлуването на бойците на радикалното палестинско движение "Хамас" на израелска територия.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай