Тинейджърите без PCR тест за Сейшелите

За всички останали трябва тест направен до 72 часа

Тинейджърите без PCR тест за Сейшелите | StandartNews.com

Чуждестранните граждани под 18 години, които идват на Сейшелските острови, са освободени от необходимостта да предоставят сертификат за ваксинация срещу коронавирус, съобщи ТАСС. 

„От 14 януари 2021 г. границите на страната са отворени за посетители от всяка страна по света, които могат да предоставят удостоверение, че поне две седмици преди планираното пътуване до Сейшелите, те са завършили пълен курс на ваксинация срещу коронавирус (докато списъкът на признатите лекарства все още не е достъпен от властите кърмачета и деца под 18-годишна възраст са освободени от това изискване “, коментираха от руското посолство. Освен това всички туристи, включително децата, трябва да имат сертификат за преминаване на тест за коронавирус с отрицателен резултат през последните 72 часа.

Посолството отбеляза, че пътниците, които не са били ваксинирани, все още могат да влязат на Сейшелските острови със сертификат за резултати от PCR теста, при условие че идват от една от одобрените държави, в които са прекарали поне две седмици преди да пътуват до островите. Списъкът с такива държави е публикуван на уебсайта на Министерството на здравеопазването на републиката. Русия не е в този списък.

"Без сертификат за ваксинация, но със задължително наличие на сертификат за отрицателни резултати от PCR теста, пристигането от страни, които не са включени в списъка на одобрените от властите, се разрешава само с предварително съгласие с Министерството на здравеопазването и само от частни самолети или морски плавателни съдове. Гостите, които пристигат по този начин, ще трябва да останат в един от предписаните хотели (като правило, на малки изолирани острови) или на яхти “, добавят те.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай