Талибаните осъдиха на смърт хомосексуалистите

С особени усърдия издирват и убиват хора от ЛГБТ общността.

Талибаните осъдиха на смърт хомосексуалистите | StandartNews.com

Хомосексуалист от Афганистан, чиято самоличност е скрита от съображения за сигурност, разкрива, че талибаните с особени усърдия издирват и убиват хора от ЛГБТ общността.„Те ни избиват по-брутално от другите, които убиват с пистолет или куршум. Използват огън или ни режат главите и се забавляват”, призна човекът пред "Дейли мейл".

 Сега, откакто талибаните завзеха властта в Кабул, не престават драматичните разкази на хора, които се опитват да избягат от новия режим в Афганистан.Според крайното тълкуване на шериата, налагано от талибаните, обаче хомосексуалността е наказуема със смърт.

В интервю за „Фокс” по-рано тази седмица снайперистът от специалните сили на САЩ Тим Кенеди, който е служил както в Афганистан, така и в Ирак, заяви, че лично е виждал наживо бойци на талибаните, които стреляли по хомосексуалисти и ги хвърляли от покриви

.„Билд” съобщи, че съдия от радикалното ислямистко движение е обявил, че хомосексуалистите трябва да бъдат убивани с камъни или хвърляни от деветметрова стена..

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай