Свлачище затрупа десетки в Мексико

Ураганът „Мануел" връхлетя бреговете на Синалоа със 120 км в час

Свлачище затрупа десетки в Мексико | StandartNews.com

Мексико. Десетки хора са изчезнали, след като кално свлачище затрупа село в Мексико. Ураганът „Мануел" се активизира и удари северозападното крайбрежие на Мексико.

„Мануел" достигна бреговете на Синалоа с ветрове със скорост от 120 км в час, съобщи американският център за предупреждение за опасност при урагани и предупреди, че се увеличава рискът от наводнения и кални свлачища.

По-рано през седмицата „Мануел" удари югозападния тихоокеански бряг като тропическа буря, докато в същото време „Ингрид" бушуваше в източната част на страната. Бурите нанесоха щети върху мостове и много наводнения в страната, като наводниха половината от тихоокеанския курорт Акапулко, оставяйки откъснати десетки хиляди туристи.

Властите съобщиха, че борят на жертвите се е повишил на 80 души в 12 от 32 щата. Броят им обаче може да се увеличи, след установяването на последствията от огромно свлачище в планините в югозападния щат Гереро.

Президентът на страната Енрико Неня Нието съобщи, че 58 души са изчезнали, след като „голямо свлачище" е затрупало отдалеченото селце Ла Пинтада, с население от 400 души, намиращо се западно от Акапулко. „Не сме сигурни колко точно хора са погребани под калта", каза Нието.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай