Световни дипломати опитаха български вина в Брюксел

Световни дипломати опитаха български вина в Брюксел | StandartNews.com

Над 90 посланици, дипломати и политици от Европейския парламент дегустираха български вина в Брюксел. Инициативата е част от програмата на конкурса Concours Mondial de Bruxelles, който ще се проведе от 28 април до 1 май в Пловдив. Вестник "Стандарт" е официален медиен партньор на конкурса, като една от неговите цели е популяризиране на страната ни като винена дестинация. Организатори на събитието са официалният партньор на конкурса за България "Пробежекс" (Probegex), Институтът за стратегии и анализи, консултантите от ЕРРА и Андрей Новаков, член на Европейския парламент. Над 40 вина от 20 различни държави бяха включени в дегустацията. Всички те са получили награди в предишни издания на Concours Mondial de Bruxelles.

Официални гости на събитието бяха членове от кабинета на Кристалина Георгиева, зам.-председател на Европейската комисия, посланикът на България към ЕС, посланикът на Белгия, посланиците на Ирландия и Естония, представители на американската мисия към ЕС и НАТО, търговските и земеделски аташета на Швеция, Финландия, Швейцария, Малта, Люксембург и др.
Повече от 20 български винопроизводители вече са потвърдили участие в 23-ото издание на Concours Mondial de Bruxelles. Te ще се съревновават за медали с над 9000 вина от 55 държави. В конкурсната и следконкурсна програма ще се включат както големи изби, така и бутикови производители. За участие в престижния конкурс вече са подадени над 200 мостри български вина.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай