Световен шампион по муай тай загина в Сирия в битка за ИД

Световен шампион по муай тай загина в Сирия в битка за ИД | StandartNews.com

Близо месец, след като гордо обяви решението си да се присъедини към "Ислямска държава" шампионът по муай-тай Валдет Гаши е намерил смъртта си. Роденият в Косово германец е бил убит в Сирия докато е защитавал екстремистката идеология.

Според Schweizer Radio und Fernsehen, Гаши е загинал преди седмица. Новината бе публикувана официално, след като братът на Гаши съобщи вестта на профила си във Facebook.

28-годишният Гаши всъщност е живял спокойно в малко градче в Бавария, а на пояса си има Световна и Европейска титла по кик-бокс, както и няколко шампионски титли по тай-бокс. Той е женен, с две деца. Шампионът по бойни спортове само е роден в Косово, а на 6-годишна възраст пристига в Германия, където се заселва със семейството си. Той и родителите му никога не са правили впечатление на крайни ислямисти или силно религиозни хора, но в последните години Гаши се е променил именно в тази насока, информира пък mma.bg.

"Искам да направя нещо хубаво и да умра докато го върша. Това ще ме направи щастлив", заяви в интервю по телефона Гаши, когато обяви, че се присъединява към ИД.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай