Стрелба за 4 юли, колко загинаха на празника

Очевидци съобщават, че са чули най-малко 20 изстрела

Стрелба за 4 юли, колко загинаха на празника | StandartNews.com

Поне 5 загинали и 16 хоспитализирани при масовата стрелба в Хайленд парк, в близост до Чикаго. Стрелбата станала на парада в града, по случай 4 юли.

Полицията в предградие на Чикаго се отзова на постъпили съобщения за стрелба на парад по случай деня на независимостта на САЩ, предаде Асошиейтед прес.

Вестник "Чикаго сън таймс" съобщи, че парадът внезапно спрял 10 минути след неговото начало, след като били чути изстрели. Няколко свидетели потвърдиха пред изданието, че са чули стрелба. Репортер на в. "Чикаго сън таймс" съобщи, че е видял три покрити с одеяла тела.

Шерифската служба на Лейк каунти съобщи в "Туитър", че съдейства на полицията в Хайлънд парк "със стрелба в района на маршрута на парада по случай деня на независимостта".

Градски служители съветват хората да избягват центъра на Хайлънд парк.

Телевизия "Дабъл ю Джи Ен", позовавайки се на източници от полицията, съобщи, че най-малко двама души са били убити и няколко са били ранени. Заподозреният за стрелбата все още не е задържан.

Конгресменът Брад Шнайдър каза, че той и екипът му се подготвяли за началото на парада, когато научил за стрелбата.

"Чувам за загинали и ранени. Поднасям моите съболезнования на семействата и близките и ще се моля за ранените и за моята общност", каза Шнайдър в свое съобщение в "Туитър". "Стига толкова!", добави той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай