Страховито предупреждение от Кристалина, кого касае

Тази безсмислена война трябва да спре, категорична е тя

Страховито предупреждение от Кристалина, кого касае | StandartNews.com

Това, което видяхме тук е, че основателно войната в Украйна беше икономическа тема. Тя може да е на територията само на една страна, далеч от тук, от Индонезия, но икономическите последици са за целия свят.

Това каза специално за Euronews Bulgaria председателят на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева, която участва на форума на Г-20 в Бали.

Лидерите се обединиха около темата: „Трябва да стигнем до мир“. Тази безсмислена война трябва да спре. Президентът на Индонезия го каза много категорично и ясно и по време на срещите подкрепата за неговата позиция видимо беше голяма.

Колкото повече се усложнява този конфликт, толкова по-зле за всички, включително за Русия. Руската икономика неизбежно пострада от войната и санкциите. Последиците за нея ще бъдат още по-големи в бъдеще. Тя загуби най-добрия си клиент – Европа.

Положението в Украйна е ужасно. Не само заради това, че хора умират, но и затова, че икономиката е много сериозно засегната. Ефектът за останалия свят е глад и мизерия. Ние се връщаме назад в борбата с бедността. Това лидерите го казаха много ясно. Имаме нужда от здрав разум и той във всички случаи трябва да надделее.

Всяка война свършва на масата на преговорите. Дори и 100-годишната война свърши там. Колкото по-рано се намери пътят към преговори, толкова по-добре за света.

Трябва да признаем на Украйна това, че искането на народа ѝ е, че това е тяхната земя и те имат право да живеят на нея.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай