Путин в паника, от кого се страхува

Говори руският опозиционер Генадий Гудков

Путин в паника, от кого се страхува | StandartNews.com

Руският президент Владимир Путин започна да разбира, че всеки ден може да бъде последният му и затова започна да се страхува от цялото си вътрешно обкръжение, от елита и дори от любимите си специални служби.

"Страната се управлява от Путин. Нека не идеализираме или да придаваме някакви качества на ФСБ, въпреки че това е много важна поддържаща част. Специалните служби във всяка диктатура, във всеки авторитарен режим винаги играят голяма решаваща роля, но това е просто роля, а не политическа власт", каза руският опозиционер Генадий Гудков, цитиран от агенция УНИАН.

Той каза, че Путин се страхува от цялото си обкръжение. "Путин се страхува от всички специални служби като цяло, от цялото си обкръжение, от всички членове на екипа си, може би с редки изключения. Той прекрасно разбира, особено сега, че всеки ден може да бъде последният му, и то неочаквано за него. Затова се страхува от елита, страхува се от обкръжението си, сменя охраната си, дори се среща с най-близките си сътрудници често на екрана или през някакви дълги маси“, каза той.

Гудков смята, че Путин не се страхува от собствения си народ. "Сега той не се страхува от народа. За тези 22 години той създаде гигантска армия. Специалните служби и правоохранителните органи получиха пълното право да вършат своеволия, той не се страхува от народа, не смята народното въстание за реално, страхува се само от тези, от които е взел почти всичко - това е елитът, който сам е издигнал. Вярва, че има толкова много сили, че е в състояние да потуши всяко недоволство и съпротива в страната, той е сигурен в това“, каза още политикът, пише "Факти".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай